'Zo wil Ajax Rosario-transfer realiseren'

'Ajax doet middenvelders mogelijk van de hand voor Rosario-transfer'

18 juni om 16:03
Laatste update: 19 juni om 10:15

Ajax is bereid om ruimte te maken voor de transfer van Pablo Rosario door andere spelers van de hand te doen. Onder meer Benjamin Tahirovic, Jordan Henderson en Sivert Mannsverk zouden mogelijk verkocht kunnen worden door de Amsterdammers, meldt Voetbal International.

Financieel is het geen abc'tje. Rosario heeft nog een tweejarig contract in Nice en dus is er bij de Fransen geen noodzaak om hem nu te verkopen. Toch is Ajax van plan om een poging te wagen. Want hoewel de Amsterdammers nu nog stevig in de middenvelders zitten, zal daar deze zomer wel het nodige in gaan schuiven. Henderson denkt na over een vertrek en een transfer van controleurs Tahirovic en Mannsverk is niet onbespreekbaar. Net zoals er achterin nog wel wat spelers mogelijk afscheid nemen, zoals Anton Gaaei en Jakov Medic.

Ajax ziet Rosario als interessante bouwsteen in het project van Farioli. De middenvelder annex verdediger biedt een oplossing voor meerdere posities. Rosario kent de club, hij speelde er van 2010 tot 2014 in de jeugd. Sindsdien heeft hij met 138 wedstrijden voor PSV en 113 duels voor Nice flink wat ervaring opgedaan. Zelf lijkt Rosario ook wel oren te hebben naar een hereniging met Farioli en dus een terugkeer bij de club, waar hij tien jaar geleden gedwongen moest vertrekken. Ditmaal zit er in ieder geval een trainer die hem door en door kent en vertrouwt.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: