Barça noemt beoogde rentree-datum Frenkie de Jong

'Barça beheert herstel Frenkie de Jong: Catalanen noemen beoogde rentree-datum'

18 juni om 21:35

FC Barcelona beheert samen met Frenkie de Jong en zijn zaakwaarnemer, Ali Dursun, het herstel van de middenvelder, meldt Mundo Deportivo. De Spaanse grootmacht hoopt De Jong tegen het nieuwe voorseizoen weer ter beschikking te hebben.

Op 21 april tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid raakte De Jong geblesseerd aan zijn enkel. Aanvankelijk leek hij het EK te halen, maar uiteindelijk werd er besloten dat hij niet mee zou afreizen naar Duitsland met het Nederlands elftal. Barça heeft daarna direct contact opgenomen met de middenvelder.

De Jong heeft een paar dagen vakantie genomen met zijn vrouw en zoontje. De verwachting is dat hij spoedig naar Barcelona zal afreizen om samen met de clubarts te werken aan zijn herstel. Het is de bedoeling dat De Jong hersteld is, of op het punt staat van herstellen, tegen de tijd dat het voorseizoen begint.

De eerste wedstrijd van FC Barcelona staat op 30 juli op het programma in Orlando tegen Manchester City, als onderdeel van een tour door de Verenigde Staten.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: