Tadic biedt Servië excuses aan na reserverol tegen Engeland

Tadic door het stof bij Servië: 'Heeft een gesprek plaatsgevonden'

19 juni om 09:46

Dusan Tadic heeft zijn excuses moeten aanbieden voor zijn uitgesproken mening na de reserverol tegen Engeland. In het eerste groepsduel van Servië moest de oud-Ajacied het, tot zijn grote ongenoegen, doen met een invalbeurt.

Tot verbazing van velen trad Servië tijdens zijn eerste EK-duel aan zonder Tadic. Grotendeels vanaf de bank zag de, normaal gesproken, aanvoerder zijn ploeg verliezen van Engeland (0-1). Na afloop toonde Tadic zijn ongenoegen. "Als ik erin had gestaan, hadden we meer problemen kunnen veroorzaken. Met deze ruimtes had ik twee doelpunten kunnen maken", zei hij onder meer tegen de NOS. In Servische media ging de aanvaller echter nog een stapje verder. "Ik ben de aanvoerder en beste speler en zou moeten starten", tekenden zij op.

De Servische voetbalbond laat middels een statement weten dat er inmiddels met Tadic gesproken is. 'Er heeft in het hotel in Augsburg een gesprek plaatsgevonden tussen trainers en spelers. Er werd gesproken over de verplichtingen. Ook bood Dusan Tadic zijn excuses aan voor zijn ondoordachte uitspraken na de wedstrijd tegen Engeland. We bereiden ons nu voor op de volgende wedstrijd', aldus de bond.

Servië krijgt donderdag de kans om zich te herpakken tegen Slovenië. Het duel in München vangt om 15.00 uur aan.