Kieft neemt het op voor Van Basten

Kieft neemt het op voor 'onvoorbereide' Van Basten: 'Wordt ermee doodgegooid'

19 juni om 09:53

Wim Kieft breekt een lans voor Marco van Basten. De analist kreeg de afgelopen week de nodige kritiek nadat hij erkende zich niet goed voorbereid te hebben voor de analyse van Oranje bij de NOS.

"Ik moest ook lachen om die ophef die er is ontstaan toen Marco zei dat hij niet zo goed had voorbereid", steekt Kieft van wal in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Ik heb het zelf niet gezien. Maar waar moet je dan op voorbereiden?", vraagt Kieft zich hardop af.

"Het is wel handig dat je weet wie tegen wie speelt", reageert Michel van Egmond. "Dan nog, daar wordt het mee doodgegooid tegenwoordig", countert Kieft. "Die hele inleiding, die eindeloze gesprekken. Het gaat er gewoon om dat je daar zit, de wedstrijd kijkt en in de rust en na de wedstrijd vertelt wat je is opgevallen. Dat geklets vooraf..."

Volgens Kieft had Van Basten zijn opmerkingen beter niet kunnen uiten. "Hij zegt het dan ook. Als hij iets diplomatieker is, dan zegt hij het niet. Dan is er ook niks aan de hand, hij blijft Marco van Basten met voetbalinzicht." Wim Jansen kan de 'persoon Van Basten' wel waarderen. "Marco praat gewoon zonder filter. Hij kijkt naar mensen, precies wat hij van ze vindt. Ik vind dat geweldig, hij speelt geen toneel."

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: