NEC bevestigt: Cillessen tekent tweejarig contract bij Las Palmas

Kogel door de kerk: NEC bevestigt vertrek doelman Cillessen

19 juni om 13:46

Jasper Cillessen heeft zijn transfer naar Spanje te pakken. De sluitpost verlaat NEC per direct en tekent bij Las Palmas een contract voor twee jaar. Dat bevestigt de club uit Nijmegen.

"Toen Las Palmas zich meldde en Jasper aangaf open te staan voor een transfer, wilden we daar als club aan meewerken", reageert technisch directeur Carlos Aalbers op de clubwebsite van NEC. "Tegen het einde van de carrière is plezier een belangrijke voorwaarde en Jasper heeft een grote staat van dienst voor onze club. We wensen Jasper heel veel succes in Spanje en hopen dat we in de toekomst nog iets voor elkaar kunnen betekenen."

Sinds zijn rentree in Nijmegen in 2022 was Cillessen een belangrijke kracht bij NEC, dat afgelopen seizoen een sterk jaar beleefde. De Nijmegenaren eindigden als zesde en verloren de bekerfinale van Feyenoord. NEC liep Europees voetbal mis na de verloren play-offs tegen Go Ahead Eagles. 

Cillessen maakte na tien jaar in de jeugdopleiding bij NEC zijn profdebuut in 2010. Daarna maakte hij de overstap naar Ajax. Ook FC Barcelona en Valencia staan op zijn lijst. In totaal keepte Cillessen ook 65 interlands in Oranje, al lijkt hij daar nu definitief uit beeld te zijn verdwenen. Met het 21-jarige talent Robin Roefs heeft NEC een opvolger in huis, al is de club naar verluidt ook bezig met Excelsior-doelman Stijn van Gassel.