Mbappé betreedt trainingsveld Frankrijk

Mbappé met witte pleister bij training Frankrijk, aanvaller volgt aangepast schema

19 juni om 18:35
Laatste update: 19 juni om 20:49

Kylian Mbappé heeft woensdagmiddag het trainingsveld van de Franse nationale ploeg betreden. Daar heeft de steraanvaller, wiens neus momenteel onderwerp nummer één is in voetbalminnend Europa, voorzichtig oefeningen met de bal gedaan. 

Het verhaal is bekend. Mbappé kwam afgelopen maandag dusdanig hard in botsing met Oostenrijk-verdediger Kevin Danso, dat hij zijn neus brak. Daarna regent het updates, waarin telkens dezelfde prangende vraag naar voren komt: haalt hij het duel met Oranje van komende vrijdag?

Duidelijk is in ieder geval dat hij woensdag verschenen is op het trainingsveld van Frankrijk, zo blijkt uit deze beelden van Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan. Daar heeft de aanvaller van Real Madrid vervolgens een apart schema afgewerkt met Cyril Moine, de fysiektrainer. 'Eerst voorzichtige, daarna steeds rappere looppas met flinke witten pleister op gebroken neus', aldus Inan. 

Daarna ging Mbappé in conclaaf met Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk. Over de inhoud van hun onderonsje is niks bekend. Komende vrijdag zal bekend worden of de wereldkampioen van 2018 van de partij is tegen Oranje. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!