'Akkoord in de maak: Van Nistelrooij maakt doorstart bij Burnley'

'Akkoord in de maak: Van Nistelrooij is hard op weg naar Engeland'

20 juni om 06:11
Laatste update: 20 juni om 09:36

De kans is groot dat Ruud van Nistelrooij aan de slag gaat in Engeland. Burnley, dat na de degradatie uit de Premier League afscheid nam van Vincent Kompany, lijkt zijn nieuwe club te worden.

Van Nistelrooij is 'de grote favoriet' om aan de slag te gaan bij Burnley, meldt De Telegraaf. Een akkoord is in de maak. Ook Engelse media schrijven hier en daar dat de voormalige topspits van PSV, Manchester United, Real Madrid en het Nederlands elftal op weg is naar de Premier League-degradant.

Als hij instapt, dan wordt Van Nistelrooij de opvolger van Kompany. De Belgische trainer maakte deze zomer de overstap naar Bayern München. Dat verraste veel mensen, omdat hij afgelopen seizoen kansloos degradeerde met Burnley.

Van Nistelrooij komt bij The Clarets meteen in een opvallende positie. Hij moet een oordeel gaan vellen over de toekomst van Wout Weghorst, die naar FC Twente en Ajax kan. Van Nistelrooij stapte in mei 2023 op bij PSV, nadat hij geen draagvlak meer voelde. Hij won de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker en leidde de Eindhovense club naar de Champions League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: