Brian Plat van FC Volendam naar Beerschot

Bevestiging uit België: Kuyt haalt landgenoot naar promovendus Beerschot

20 juni om 10:06

Brian Plat verkast van FC Volendam naar K Beerschot VA, zo bevestigt de Belgische club donderdagochtend. De 24-jarige centrale verdediger komt transfervrij over en tekent een contract tot de zomer van 2026 bij de club waar Dirk Kuyt trainer is.

In zijn contract heeft Plat een optie voor nog een extra seizoen opgenomen. De verdediger doorliep de hele jeugdopleiding van Volendam en speelde 112 wedstrijden in de hoofdmacht. "Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik voor een andere ploeg uitkom dan Volendam, dat zal even wennen zijn", zegt Plat op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "Tegelijk maak ik ook de stap naar het buitenland, maar naar een club waar ik wel gewoon Nederlands kan blijven praten, dat zal de integratie volgens mij een stuk makkelijker maken."

Plat zou zichzelf niet omschrijven als een typische Nederlandse verdediger. "Ik ben een fysieke verdediger", zegt hij. "Uiteraard voetbal ik ook graag uit, maar ik maak vooral het verschil in duelkracht en snelheid. Kwaliteiten waar ik hier nog verder wil op inzetten."

Bij Beerschot komt Plat in ieder geval één landgenoot tegen. Kuyt maakte de ploeg afgelopen seizoen kampioen en promoveerde zodoende naar het hoogste niveau.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: