UEFA blokkeert United-transfer Tobido

UEFA blokkeert United-transfer: 'Niet eerlijk tegenover de speler'

20 juni om 13:00
Laatste update: 21 juni om 11:02

Jean-Clair Todibo lijkt deze zomer niet te verkassen naar Manchester United. De gesprekken tussen The Red Devils en OGC Nice waren in een vergevorderd stadium, maar de UEFA heeft de transfer geblokkeerd. 

Dit heeft tot onvrede geleid bij Sir Jim Ratcliffe, mede-eigenaar van Manchester United. "Ze hebben gezegd dat we hem aan een andere Premier League-club kunnen verkopen, maar niet aan Manchester United", vertelt hij in gesprek met Bloomberg. "Maar dat is niet eerlijk tegenover de speler en ik zie niet in wat we daarmee bereiken."

De naam van de betrokken speler wordt niet genoemd, maar volgens transferexpert Fabrizio Romano gaat het om OGC Nice-verdediger Tobido. De Franse club is net als Manchester United in handen van INEOS. Beide clubs zijn komend seizoen actief in de Europa League en hierdoor heeft de UEFA besloten om een streep te zetten door de transfer van Tobido naar Manchester United. De bond wil hiermee voorkomen dat er spelers worden verhandeld tussen teams die in handen zijn van dezelfde eigenaar en tegelijkertijd in dezelfde competitie spelen.

Daarnaast heeft de UEFA aan Ratcliffe verteld dat hij Nice in een blind trust moet onderbrengen. Dit houdt in dat de besluitvorming van de club onder controle staat van een derde partij. Een eigenaar kan namelijk niet zonder beperkingen de bevoegdheid hebben over twee clubs in dezelfde competitie. De mede-eigenaar van Manchester United is echter niet van plan om Nice van de hand te doen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: