Deschamps geeft update over inzetbaarheid Mbappé tegen Oranje

Deschamps komt met Mbappé-update voor Oranje-duel: 'Die richting gaat het op'

20 juni om 18:10
Laatste update: 20 juni om 18:25

Didier Deschamps is hoopvol over de inzetbaarheid van Kylian Mbappé tegen het Nederlands elftal. De Franse sterspeler brak in het eerste EK-duel zijn neus, maar de oefenmeester ziet zijn herstel de goede kant opgaan. 

"Het gaat steeds beter", steekt Deschamps van wal op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oranje. "We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Kylian kan spelen."

Vervolgens vertelt Deschamps dat het herstel van Mbappé volgens schema verloopt. "Gisteren (woensdag, red.) kon hij naar buiten om wat te doen, vanavond kan dat ook", vertelt de Franse bondscoach. "De richting die het nu op gaat, is dat hij morgen beschikbaar is. Daar zullen we alles aan doen."

Ook ploeggenoot Antoine Griezmann schoof aan bij het persmoment en werd gevraagd naar het herstel van Mbappé. "Het gaat erg goed met Kylian. Zijn neus is wel een beetje minder gezwollen", aldus de Fransman. "Maar we zullen op het laatste moment wachten, afhankelijk van hoe hij zich voelt. Ik weet niet of hij gaat spelen."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: