Vermoedelijke opstelling Oranje

Vermoedelijke opstelling: Koeman heeft slecht nieuws voor één speler tegen Fransen

21 juni om 06:34
Laatste update: 21 juni om 06:34

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond zijn tweede groepsduel op het EK in Duitsland tegen Frankrijk. Bondscoach Ronald Koeman voert vermoedelijk één wijziging door ten opzichte van de basiself tegen Polen.

Bart Verbruggen bewees ook tegen Polen dat Koeman en co. de juiste keuze hebben gemaakt door hem eerste doelman te maken. De keeper begint onder de lat en zal net als tegen Polen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké voor zich hebben.

Op het middenveld maakte Joey Veerman geen geweldige indruk tegen Polen. Het slordige spel wordt de spelverdeler van PSV vermoedelijk niet fataal. Samen met Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders mag Veerman bewijzen dat hij het niveau aankan. Dat komt mede door de tegenvallende invalbeurt van Georginio Wijnaldum.

In de voorhoede speelde Xavi Simons wederom een teleurstellende wedstrijd tegen Polen. Koeman gaat daarom vermoedelijk een wijziging doorvoeren. Jeremie Frimpong staat aan de aftrap door zijn goede invalbeurten én verdedigende kwaliteiten. Tegen de Fransen, met opkomende back Lucas Hernández, komen die hoogstwaarschijnlijk van pas. Memphis Depay begint zoals gewoonlijk in de punt en Cody Gakpo start op linksbuiten. Wout Weghorst moet ondanks zijn heldenrol op de bank plaatsnemen.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Schouten, Reijnders; Frimpong, Memphis, Gakpo

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: