Driessen en Verweij ergeren zich aan Simons

Driessen spreekt zich uit over Simons: 'Als je hem op de training ziet...'

18 juni om 14:43

Valentijn Driessen en Mike Verweij ergeren zich aan het gedrag van Xavi Simons. Het tweetal denkt dat de maniertjes van de jongeling in de toekomst tegen hem zullen werken.

Wim Kieft liet in zijn column weten zich te ergeren aan het 'dramagedrag' van Simons. Presentator Pim Sedee vraagt zich in de podcast van De Telegraaf af of het niet te maken heeft met de gezichtsuitdrukkingen van Simons. "Nee, als je hem op de training ziet, dan zie je hem dat gezicht niet trekken. Het zijn twee gezichten op de een of andere manier. Het gebeurt vaak als hij ten val wordt gebracht of als er iets niet naar zijn zin gaat. Het kan natuurlijk ook best dat je daardoor zo'n gezicht trekt", zegt Driessen.

Volgens Driessen ergert Kieft zich niet alleen aan de gezichtsuitdrukkingen van Simons, maar ook om het snelle vallen. "Daar had hij meer een probleem mee", aldus de journalist. "Als hij aangeraakt wordt dan ligt hij op de grond, altijd maar klagen, verongelijkt doen richting scheidsrechters."

Verweij sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. "Dat is wel ergerlijk en daar kun je misschien nog wel iets aan doen. Ik vind die mimiek, hij is kennelijk zo, dan moet je hem maar nemen zoals hij is", vertelt hij. "Dumfries ook, hij kijkt ook alsof zijn gezicht op onweer staat. Daar heb ik bij Xavi niet zo heel veel moeite mee, maar met dat vallen en rollen wel."

Daarnaast denkt Verweij dat het Simons niet ten goede komt als een scheidsrechter het snelle vallen doorheeft. "Er wordt ook bij de scheidsrechters onderling over gepraat. Is er een keer een fiftyfifty op de rand van de zestien, dan geeft hij hem gewoon niet aan Xaví", legt hij uit. "Dan denken ze: daar heb je hem weer. Dus ook als er wel een keer wat aan de hand is. Uiteindelijk gaat het tegen je werken en daar moet hij wel wat aan doen.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: