Derksen kritisch op 'saaie' Koeman

Derksen snapt niets van verandering 'echte boef' Koeman: 'Als ik hem nu zie..'

21 juni om 08:23

Johan Derksen verbaast zich over de houding van Ronald Koeman op de persconferentie in aanloop naar het duel met Frankrijk. Volgens de analist is de bondscoach van Oranje veranderd in een man waar geen lach meer vanaf kan.

De houding van Koeman komt niet meer overeen met het beeld dat Derksen van de bondscoach van Oranje had. "Ik zit naar die Koeman te kijken...", steekt de analist van wal bij Vandaag Inside Oranje. "Waarom verandert het voetbal iedere spontane man in een sprekende pop? Hij zit daar, hij weegt zijn woorden en er zit geen lach in. Ik heb Ronald en Erwin Koeman van dichtbij op zien groeien en dat waren zulke leuke jongens. Vooral Ronald, dat was een echte boef en had over iedereen een mening. Dat was echt een hele spontane gozer. Als ik hem dan nu zie, waarom kan de bondscoach dan niet gewoon een spontane man zijn? We zijn nu verbonden met een begrafenis, ofzo."

Noa Vahle, die zoals altijd aanwezig was bij de persconferentie van Koeman, kan zich vinden in de woorden van Derksen. "Dit is wel de Koeman die je de afgelopen tijd ziet", aldus de verslaggeefster. "Als bondscoach is hij veel meer ingetogen dan waarschijnlijk daarbuiten. Volgens mij heeft hij dat ook een tijd geleden gezegd, Johan. Hij is best wel jaloers op jou dat je overal je mening kan geven, maar dat kan in deze rol niet."

Koeman neemt het vrijdagavond om 21.00 uur met Oranje op tegen Frankrijk. Bij een overwinning is het Nederlands elftal zeker van plaatsing voor de knock-outfase.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: