Derksen haalt uit naar Van Hooijdonk

Derksen ziet 'nog veel ernstiger probleem' bij NOS: 'Vind hem een lul'

21 juni om 06:41

Johan Derksen is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over NOS-analist Pierre van Hooijdonk. In Vandaag Inside Oranje noemt de journalist de oud-spits totaal ongeschikt voor het analyseren van wedstrijden op tv.

In Vandaag Inside Oranje worden de optredens van Marco van Basten besproken. De oud-voetballer kreeg de afgelopen dagen veel kritiek omdat hij zich niet goed voorbereid had op het Nederlands elftal. Derksen ziet echter 'een nog veel ernstiger probleem' bij de NOS. "Ik denk dat Marco van Basten zelf aanvoelt dat hij niet op zijn plaats zit, maar ik zit vanavond naar Van Hooijdonk te kijken...", steekt de 75-jarige analist van wal. "Die straalt wel uit dat op zijn plaats zit, maar heeft ook helemaal niets te melden, die man."

Derksen denkt dat de NOS Van Hooijdonk beter kan vervangen door iemand als Jack van Gelder, die volgens de journalist een prima indruk maakte bij De Oranjezomer. "Van Hooijdonk zegt nooit een zinnig woord over voetbal. Dat vind ik, ja", aldus Derksen. Presentator Wilfred Genee vraagt of Derksen Van Hooijdonk een lul vindt. "Ik vind jou inderdaad een lul, maar ik vind hem ook een lul", reageert de oud-voetballer. "Hij is totaal ongeschikt aan zo'n tafel. Hoe die praat, dat is al traag en vervelend. Geef mij Jack van Gelder maar."

Het is niet de eerste keer dat Derksen zich kritisch uitlaat over iets of iemand bij de NOS. Ook het programma Studio Fussball met presentator Sjoerd van Ramshorst kreeg de wind van voren.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: