'Wijnaldum krijgt basisplaats tegen Frankrijk'

'Wijnaldum krijgt basisplaats tegen Frankrijk, Veerman verwezen naar Oranje-bank'

21 juni om 10:52
Laatste update: 21 juni om 12:46

Georginio Wijnaldum lijkt zich op te mogen maken voor een basisplaats bij Oranje voor de EK-kraker tegen Frankrijk. De 94-voudig international krijgt de voorkeur boven Joey Veerman, zo verwachten het Algemeen Dagblad en Voetbal International.

Veerman maakte een onwennige indruk in het eerste groepsduel met Polen (2-1). De spelmaker van PSV krijgt vermoedelijk de rekening gepresenteerd, al lijkt bondscoach Ronald Koeman vooral extra zekerheid in te willen bouwen tegen het sterke Franse middenveld. Tijjani Reijnders speelt vermoedelijk naast Jerdy Schouten, waardoor er een plekje vrijkomt voor Wijnaldum op tien.

Verder verwacht zowel het AD als VI dat Jeremie Frimpong start als rechtsbuiten. Xavi Simons verdwijnt daardoor naar de bank, terwijl de Bayer Leverkusen-smaakmaker ook de voorkeur krijgt boven Donyell Malen. Koeman zal wel gewoon vasthouden aan een 4-3-3 formatie met het Nederlands elftal.

Nederland en Frankrijk trappen vrijdagavond om 21.00 uur af in Leipzig.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Wijnaldum; Frimpong, Memphis, Gakpo