Ian Maatsen rondt transfer naar Villa binnen 48 uur af

Update: 'Oranje-international rondt miljoenentransfer Engeland heel snel af'

22 juni om 11:40
Laatste update: 22 juni om 12:10

De transfer van Ian Maatsen naar Aston Villa zal heel snel beklonken worden. Volgens The Telegraph gaat de club uit Birmingham de Oranje-international binnen 48 uur officieel inlijven. 

Het doorgaans zeer goed geïnformeerde The Athletic maakte eerder deze week als eerste medium melding van de interesse van Villa in Maatsen, die de laatste dagen in een stroomversnelling is geraakt. De nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen betaalt een slordige veertig miljoen euro voor de Nederlander, die daarmee wordt losgeweekt van Chelsea. 

Ergens in de komende twee dagen zal Villa hem aankondigen. De 22-jarige vleugelverdediger, die de tweede helft van het afgelopen seizoen veel indruk maakte bij Borussia Dortmund, zal zijn transfer dus vanuit het trainingskamp in Wolfsburg afronden. 

Bij Villa komt Maatsen samen te werken met succescoach Unai Emery, die de club naar de groepsfase van de Champions League loodste. 

Update: de overgang van Maatsen lijkt ieder moment bevestigd te kunnen worden. Volgens nieuwe informatie van The Telegraph en Fabrizio Romano bewandelt het 18-jarige talent Omari Kellyman de omgekeerde weg als onderdeel van de Maatsen-deal. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!