United is bereid afkoopsom Zirkzee te betalen

'Man United wil afkoopsom Zirkzee aftikken, bal ligt nu bij Oranje-aanvaller'

21 juni om 15:50
Laatste update: 21 juni om 16:51

Manchester United is bereid om de afkoopclausule van Joshua Zirkzee te betalen. Dat meldt Sky Sports vrijdagmiddag. Dat betekent overigens niet dat de de spits van het Nederlands elftal ook daadwerkelijk aan de slag gaat bij de Engelse topclub. 

Zirkzee mag zoals bekend voor om en nabij de 40 miljoen euro vertrekken bij Bologna, daar waar hij het afgelopen seizoen veel indruk maakte met doelpunten en assists. United heeft de spits van Oranje al een tijdje in het vizier, en heeft besloten nu te willen voldoen aan de door Bologna vastgestelde afkoopsom. 

Ook AC Milan en Arsenal zijn naar verluidt bereid om dat bedrag op tafel te leggen voor Zirkzee, die nu dus niet per definitie naar United verkast. Wel hebben Erik ten Hag en co. zich hiermee een mogelijke onderhandelingspositie verschaft. Het is nu aan de Nederlander én zijn entourage om te bepalen of het in gesprek wil met The Red Devils

United wil Zirkzee graag naar Old Trafford halen, maar is zich er tegelijkertijd van bewust dat het de ontwikkeling van Rasmus Hojlund niet moet gaan dwarsbomen. De club betaalde vorig jaar immers veel geld voor de Deense spits.