'AC Milan houdt vast aan spits als mogelijke concurrent voor Zirkzee'

'AC Milan houdt vast aan spits als mogelijke concurrent voor Zirkzee'

20 juni om 22:58

Luka Jovic blijft langer bij AC Milan, zo meldt Matteo Moretto. De spits diende in het afgelopen seizoen als back-up van Olivier Giroud en moet in het aankomende seizoen het alternatief zijn voor een nog nader vast te leggen spits. Een vacature waarvoor zowel Joshua Zirkzee als Memphis Depay in beeld is.

Olivier Giroud neemt afscheid van Milan, dat ook Jovic kwijt had kunnen raken. De Serviër blijft echter bij de club. Gedurende het afgelopen seizoen was Jovic de back-up voor Giroud en na een moeizaam begin wist hij langzamerhand te overtuigen. Uiteindelijk kwam hij tot zes goals en één assists in 23 wedstrijden in de Serie A.

Jovic moet net als in het afgelopen seizoen de tweede spits worden bij Milan, wat met het wegvallen van Giroud betekent dat er nog altijd gezocht wordt naar een nieuwe eerste spits. Zirkzee staat hoog op het verlanglijstje. De clubleiding van de Milanezen is al lang bezig met de onderhandelingen voor de spits, die op dit moment vastlopen op financiële zaken. Zo zou de zaakwaarnemer een forse premie van miljoenen euro’s vragen. Zirkzee zou na zijn succesvolle seizoen bij Bologna een stap naar Milaan zelf in ieder geval wel zien zitten.

Memphis geldt als mogelijk alternatief voor Zirkzee, zo wist Gianluca Di Marzio te melden. Memphis is vanaf 1 juli officieel transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid. AC Milan zou hem daarom als een mooi alternatief zien voor de aanval.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: