Van der Vaart teleurgesteld in Oranje

Van der Vaart spreekt van 'salonremise' bij Oranje: 'Dat vind ik jammer'

21 juni om 23:06

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn teleurgesteld, na de doelpuntloze remise van Oranje tegen Frankrijk. De twee analisten vinden dat het Nederlands elftal in aanvallend opzicht te weinig heeft laten zien tegen de WK-finalist.

Na afloop van het treffen tussen Nederland en Frankrijk steken Van der Vaart en Van Hooijdonk bij de NOS hun teleurstelling niet onder stoelen of banken. "Uiteindelijk is dit wel een teleurstellende wedstrijd, vind ik", stelt Van der Vaart. "Het begin was mooi, maar op het einde leek het wel op een soort salonremise. Het was niet eens een schaakspel, maar eerder: we zijn allemaal blij met een punt, we laten het hierbij. Dat vind ik wel jammer aan deze opzet, waar nu drie landen doorgaan."

Van Hooijdonk is het eens met zijn collega. "Het punt is heel belangrijk, dat begrijp ik erg goed. Maar ik heb aanvallend helemaal niks van het Nederlands elftal gezien. Er waren veel te weinig dingen waar je echt op voort kunt borduren. Ik vind het een teleurstellende wedstrijd. Op een gegeven moment kun je zeggen: we hebben het goed gedaan, maar je verwacht ook iets aanvallends. Maar in de tweede helft hebben we de bal 86 keer naar elkaar gespeeld in de achterste lijn, zonder enige poging om echt naar voren te gaan."