Memphis reageert op kritiek: 'Dan zou iedereen zeggen: hij speelde fantastisch'

Memphis reageert op kritiek: 'Dan zou iedereen zeggen: hij speelde fantastisch'

22 juni om 00:36
Laatste update: 22 juni om 02:00

Memphis Depay is kritisch op zichzelf: de aanvalsleider van Oranje is van mening dat het beter moet van zijn kant. Tegen Frankrijk speelde Memphis een ongelukkige wedstrijd, maar daar raakt hij niet van in paniek.

Memphis leverde tegen Frankrijk veel ballen in, terwijl hij amper gevaarlijk wist te worden. Na afloop van de doelpuntloze remise verschijnt de aanvaller voor de camera van de NOS. "Ik denk dat het een lastige wedstrijd was, ik zat vaak op een eiland", zegt hij. "Zij zetten vaak alles vast aan één kant. Als ik werd aangespeeld was er daardoor vaak weinig ondersteuning. Dan moet je hem proberen vast te houden, maar dat lukte een aantal keer niet, helaas."

"Dat moet beter. Dit is een lastige tegenstander, die ons goed kent en weet waar onze krachten liggen", vervolgt Memphis, die vervolgens gevraagd wordt of de Oranje-fans dit EK nog meer gaan zien van hem. "Ik denk dat ik de eerste wedstrijd gewoon lekker in de wedstrijd zat. Als ik scoorde, zou iedereen ineens hebben gezegd: wat een fantastische wedstrijd heb je gespeeld. Ik weet wat ik moet doen en ik hou mijn hoofd koel. Ik snap je vragen, maar ik weet wat ik goed en fout doe. Dat het beter moet, daar ben ik het mee eens. Dat gaan we volgende wedstrijd proberen op te pakken."