Perez afkeurend: 'Deze incidenten overschaduwen Oranje'

Perez afkeurend: 'Deze incidenten overschaduwen Nederland - Frankrijk'

22 juni om 07:38
Laatste update: 22 juni om 09:25

Tienduizenden Nederlanders maakten er in Leipzig één groot Oranje-feest van, maar enkele individuen zorgden voor een smetje op de vrolijke gekte door Antoine Griezmann te bekogelen met bier. Kenneth Perez hekelt het wangedrag.

Niet alleen werd Griezmann bekogeld met bier, inclusief bekers. Ook vloog er vuurwerk door de lucht en floten enkele Oranje-fans door het Franse volkslied heen. Het is slechte reclame voor Nederland, meent Perez. "Wij als Nederlanders zijn daar blijkbaar de uitvinders van", zegt hij bij EK Praat op ESPN over de 'biergooiers'. "De eerste wedstrijd (tegen Polen, red.) was zo leuk met het Oranje-publiek, de mars en de sfeer, maar dit overschaduwt het."

Na de afgekeurde goal van Xavi Simons riep de stadionspeaker om dat er niets meer gegooid mocht worden. "Het stelt niet zoveel voor, het is geen bom of zo, maar het is zó plat. Het buitenland ziet Nederlanders al niet als het meest classy volk", aldus Perez, die bijval krijgt van commentator Vincent Schildkamp. "Biergooien is bloed- en bloedirritant. Het overschaduwt het toch wel een klein beetje, zo'n ongelooflijke vrolijke stemming die er twee keer is geweest."