Van der Vaart bezorgd om Xavi Simons

Van der Vaart bezorgd: "Hij is niet op zijn plek bij het Nederlands elftal"

22 juni om 08:30
Laatste update: 22 juni om 09:21

Ook in zijn tweede EK-optreden heeft Xavi Simons de twijfels niet kunnen wegnemen, constateren Hans Kraay jr. en Rafael van der Vaart. De twee analisten, van respectievelijk ESPN en de NOS, zijn kritisch.

"Je ziet: hij is niet op zijn plek bij het Nederlands elftal", stelt Van der Vaart. "Hij voelt zich niet vrij. Hij neemt ook foute beslissingen in zijn passing. Je ziet ook in de counter: normaal is hij heel sterk aan de bal, ook al is hij klein, en dan draait hij weg, maar hier verloor hij twee, drie keer simpel de bal. Het kan allemaal een beetje beter."

Kraay laat een feller geluid horen over Simons, die tegen Frankrijk als nummer 10 speelde. "Hij heeft heel veel wedstrijden de kans gekregen. Ik had zoiets, en dat zullen meer mensen gehad hebben, van: laat het nu maar zien, anders is een keer iemand anders aan de beurt. Hij heeft het niet laten zien, ook niet op 10. Zijn favoriete plek is uiteraard hangend aan de linkerkant."

Het is volgens Kraay niet uitgesloten dat Simons zijn basisplek kwijtraakt in de derde groepswedstrijd, dinsdag tegen Oostenrijk in Berlijn. "Ik zou het niet gek vinden als Joey Veerman en Jerdy Schouten op het middenveld staan, met Tijjani Reijnders op 10. En dan misschien Donyell Malen een keer vanaf de rechterkant. Jeremie Frimpong beviel daar ook niet."