Rooney en Lineker over Memphis Depay

Rooney snapt 'frustratie' na Oranje-duel: 'Kunnen alleen Messi en Ronaldo maken'

22 juni om 09:53

Wayne Rooney is positief verrast door het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Voormalig topspits Alan Shearer gaat mee in de analyse van de Manchester United-icoon, al maakt hij zich zorgen over de voorhoede van Oranje.

Nederland speelde vrijdagavond met 0-0 gelijk tegen Frankrijk. "Het ziet er georganiseerd uit bij het Nederlands elftal", zegt Rooney bij de BBC. "De balans in het team is goed. Ik denk dat de voorhoede weleens het breekpunt kan zijn, maar er is een goede balans, het team heeft ervaren spelers en is moeilijk om tegen te spelen."

"Defensief ogen ze solide", gaat Rooney verder. "Frankrijk had wel kansen en had misschien moeten scoren, maar met de ervaring die Nederland heeft kunnen ze de nodige ploegen verrassen als ze groeien in het toernooi." Shearer is van mening dat Oranje voorin kwaliteit tekortkomt. Volgens de oud-spits had Memphis Depay eerder gewisseld mogen worden voor Wout Weghorst. "Na wat hij presteerde tegen Polen, had ik verwacht dat hij meer speeltijd zou krijgen. Ik maak me zorgen om de kwaliteit voorin."

Presentator Gary Lineker zag Memphis voor rust weinig indruk maken. "Het ontbreekt hem aan beweeglijkheid. Walking in Memphis, zou je kunnen zeggen", wijst hij op het nummer van Marc Cohn. Rooney volgt de analyse van Lineker. "Ja, hij kan soms frustrerend spelen. Hij zet geen druk. Er zijn waarschijnlijk maar twee aanvallers ter wereld die daarmee kunnen wegkomen en dat zijn Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Memphis zit niet bepaald op dat niveau. Hij moet wat meer doen."