Martens ziet België worstelen op EK: 'Dat is het nadeel van deze groep'

Martens ziet België worstelen op EK: 'Dat is het nadeel van deze groep'

22 juni om 12:23
Laatste update: 22 juni om 12:25

Maarten Martens ziet dat België aan de bak moet om de volgende ronde van het EK te halen. De Rode Duivels gingen onderuit tegen Slowakije en treffer maandagavond verrassing Roemenië. 

"De druk ligt nu hoger, ze kunnen zich geen misstap meer veroorloven", laat Martens optekenen door het AD. De trainer van AZ ziet dat de analisten in België verrast zijn door Roemenië, dat eerder met ruime cijfers won van Oekraïne (3-0). "Ze werden in België vooraf beschouwd als de minste van de groep. Maar ze spelen met een groot hart en we zijn nu extra gewaarschuwd." 

Dat België in de openingswedstrijd onderuit ging tegen Slowakije, was een bittere pil. Toch zijn de alarmbellen nog niet afgegaan bij onze zuiderburen. "We waren agressief met druk zetten en creëerden gevaar, maar profiteerden niet. Dan waren er ook nog de afgekeurde goals..." De oefenmeester geeft toe dat het af en toe te statisch oogde. "Vanuit balbezit was het niet veel, het was niet het begin dat we gehoopt of verwacht hadden."

Daar zit volgens Martens ook het pijnpunt van deze selectie. "Het nadeel voor deze groep is dat ze altijd vergeleken worden met de groep ervoor", doelt hij op de 'gouden generatie' van België met onder meer Eden Hazard, Dries Mertens en Thomas Vermaelen. "Maar de kwaliteit is er echt wel, ook deze groep zou ver moeten kunnen komen."

België - Roemenië begint maandag om 21:00 uur. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!