Rooney deelt Memphis-anekdote: 'Kwam toen aan in Rolls-Royce, met een cowboyhoed'

Rooney vertelt over Memphis: 'Toen kwam hij aan in een Rolls-Royce...'

22 juni om 16:19

Wayne Rooney heeft teruggeblikt op de tijd dat hij bij Manchester United samenspeelde met Memphis Depay. De voormalig captain van The Red Devils was onder de indruk van de mentaliteit van Memphis, maar zag ook dat de Oranje-international wel erg 'opviel'.

In de studio van de BBC vertelt Rooney over Memphis, met wie hij tussen 2015 en 2017 samenspeelde op Old Trafford. "Er was nooit iets aan te merken op zijn mentaliteit: hij was altijd op tijd en deed er op de training alles aan om beter te worden", zegt Rooney, die ook zag dat Memphis buiten de lijnen in de spotlights stond. "Tijdens een wedstrijd van de reserves van United zei ik tegen hem dat hij wat minder moest opvallen naar buiten toe." 

"Maar toen kwam Memphis aan in een Rolls-Royce en met een cowboyhoed op", lacht Rooney. "Maar dat was gewoon Memphis. Hij werd in die periode ook meer als buitenspeler gebruikt. Daar heeft hij zijn spel ook op aangepast. Zijn manier van bewegen is in ieder geval fantastisch. Voor het doel is hij ook altijd gevaarlijk. In de laatste jaren presteerde Memphis misschien niet heel constant, maar over zijn kwaliteiten kan geen twijfel bestaan."