'Bayern München bereikt akkoord in Engeland en gaat zestig miljoen euro dokken'

'Bayern München bereikt akkoord in Engeland en gaat zestig miljoen euro dokken'

22 juni om 15:36
Laatste update: 22 juni om 15:46

De kogel is door de kerk: Michael Olise gaat verkassen naar Bayern München. Der Rekordmeister heeft nu ook een akkoord bereikt met Crystal Palace, waardoor de Franse aanvaller voor zestig miljoen euro naar Duitsland gaat verkassen.

Vrijdagavond werd al duidelijk dat Bayern dicht bij de komst van Olise was. De nummer drie van het afgelopen Bundesliga-seizoen moest alleen nog een akkoord zien te bereiken met Crystal Palace. Dat is nu gebeurd, zo meldt de Duitse tak van Sky Sport: Olise gaat voor een bedrag van zo'n zestig miljoen euro de overstap maken.

De verwachting is dat de in Engeland geboren Fransman een vijfjarig contract gaat ondertekenen in München. Daarmee troeft Bayern Manchester City, Manchester United, Chelsea en Newcastle United af. De vier Engelse teams zaten ook achter Olise aan, maar zij vissen dus achter het net.

Olise werd afgelopen seizoen geteisterd door blessureleed. Toch kwam hij negentien Premier League-duels in actie voor Palace, waarin hij tien keer trefzeker was en zes assists gaf. Drie jaar geleden namen The Eagles Olise nog voor ruim negen miljoen euro over van Reading.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!