Gijp adviseert Koeman

Gijp adviseert Koeman: 'Die Oostenrijkers gaan al zweten als hij warm gaat lopen'

22 juni om 23:51

Johan Derksen en René van der Gijp zijn het eens met de kritiek op Memphis Depay. De spits van het Nederlands elftal moet volgens hen vervangen worden voor de wedstrijd tegen Oostenrijk. Wout Weghorst is echter geen optie voor Van der Gijp, die zou hij als invaller behouden.

"Normaal gesproken, als Memphis niet zo'n status zou hebben, zou hij gepasseerd moeten worden na twee waardeloze wedstrijden", begint Derksen bij Vandaag Inside Oranje. Van der Gijp haakt daarop in. "Je moet hem gewoon rust geven. Ik zou Brian Brobbey of Joshua Zirkzee laten spelen. Weghorst zou ik houden als breekijzer. Die Oostenrijkers beginnen al te zweten als Weghorst gaat warmlopen!"

Tafelgast Job Knoester is niet bepaald onder de indruk van Oranje. "We hebben helemaal geen leiders in het elftal." Van der Gijp noemt aanvoerder Virgil van Dijk als leider, maar daar is Knoester het niet mee eens. "Van Dijk is geen leider. Het zijn allemaal grijze muizen. Alleen Nathan Aké vind ik een mooie persoonlijkheid. Voor de rest is het een heel saai elftal." Derksen sluit zich aan bij Knoester. "Er zit geen character in." 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!