Juventus neemt Luiz over van Aston Villa

'Juventus bereikt akkoord en vindt gewenste versterking in de Premier League'

23 juni om 07:23
Laatste update: 23 juni om 08:26

Juventus heeft een akkoord bereikt met Aston Villa over een transfer van Douglas Luiz, zo meldt Fabrizio Romano. Samuel Iling Junior en Enzo Barrenechea zullen de omgekeerde weg bewandelen naar Engeland als onderdeel van de deal. 

Juventus was al langere tijd concreet in de markt voor de handtekening van Luiz, die bij de Italiaanse topclub het middenveld van een kwaliteitsimpuls moet voorzien. Het is niet bekend voor hoeveel seizoenen de Braziliaan gaat tekenen in de Premier League

Dit is niet de enige deal die is gesloten tussen Juventus en Aston Villa, want Iling Junior en Barrenechea zullen een contract gaan tekenen bij Aston Villa. Volgens transferjournalist Ben Jacobs gaat het om twee losse deals en betaalt de Premier League-club 22 miljoen euro plus drie miljoen euro aan bonussen voor het tweetal. Romano meldt dat het gaat om een ruildeal en dat Aston Villa 28 miljoen euro ontvangt vanuit Italië.

Verder weet Jacobs te melden dat Luiz volgende week zijn medische keuring zal ondergaan in Engeland. 'Juventus bevestigt dat ze een akkoord hebben bereikt met Aston Villa over Luiz. De transfersom is 50 miljoen euro', klinkt het vanuit Jacobs. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!