'Aston Villa informeert bij Chelsea naar Maatsen'

'Villa wil speler aan Chelsea verkopen en zelf aankloppen voor Maatsen'

14 juni om 19:40

Chelsea heeft van Aston Villa toestemming gekregen om te onderhandelen met Jhon Durán. Mocht de twintigjarige spits de overstap maken naar The Blues, dan willen The Villans de transfersom gebruiken om op hun beurt in Londen aan te kloppen voor Ian Maatsen.

Dat meldt The Telegraph vrijdag. Volgens de Britse krant heeft Aston Villa geïnformeerd naar de 22-jarige vleugelverdediger, die na het afvallen van Frenkie de Jong alsnog werd toegevoegd aan de EK-selectie van Oranje. Met Conor Gallagher staat ook een tweede Chelsea-speler op het verlanglijstje van de club uit Birmingham. Aston Villa kan echter pas doorpakken als Durán is verkocht.

Wedden

Meer odds
  • logo

    West Ham United

  • logo

    Aston Villa

Maatsen werd het afgelopen halfjaar verhuurd aan Borussia Dortmund, waarmee hij tot de finale van de Champions League reikte. Dortmund zou ook een poging willen wagen om de Nederlander definitief in te lijven, maar de transferclausule van ruim veertig miljoen euro is de Duitse topclub te gortig. Dat biedt ruimte voor Aston Villa, dat tussenbeide hoopt te komen, maar dus nog wel in de wachtkamer zit.

De club van manager Unai Emery is bereid om Durán voor ongeveer veertig miljoen pond te verkopen aan Chelsea, omgerekend zo'n 47,5 miljoen euro. De potentie van de Colombiaan wordt zeer hoog aangeslagen op Villa Park, maar zijn transfer helpt met het oog op de 'profit and sustainability rules' van de Premier League. Het zou Villa de financiële ruimte geven om zelf de markt op te gaan.

Douglas Luiz naar Juventus

Emery loodste zijn ploeg naar de vierde plaats in de Premier League en daarmee Champions League-deelname. Overigens gaat Villa ook spoedig een deal met Juventus afronden: Douglas Luiz vertrekt naar Turijn voor een kleine 24 miljoen euro, terwijl Weston McKennie en Samuel Iling-Junior de omgekeerde weg bewandelen.