'Trotse' Vertonghen terug in de basis bij België

Vertonghen strijdt met België voor laatste kans: 'Voor je het weet is het voorbij'

23 juni om 08:05
Laatste update: 23 juni om 08:26

Na meer dan een maand lang tobben met blessureleed kon Jan Vertonghen België zaterdagavond weer eens mee aan een zege helpen. De eerste groepswedstrijd van de Belgen moest de 37-jarige verdediger nog toekijken vanaf de zijkant, maar tegen Roemenië (2-0) keerde hij terug aan de aftrap.

België deed zaterdagavond goede zaken op het EK. Roemenië werd met 2-0 verslagen, waardoor de pijn van de eerdere nederlaag tegen Slowakije (0-1) weggevaagd lijkt te zijn. "We wisten dat het vandaag moest gebeuren", reageert recordinternational Vertonghen na afloop bij Sporza. "Dit zijn meestal onze beste wedstrijden: wedstrijden waarin je niet te veel kan of mag twijfelen."

Vertonghen speelde zijn eerste wedstrijd in meer dan een maand en zou ook weleens bezig kunnen zijn aan zijn laatste eindtoernooi. "Ik heb er heel hard voor gewerkt om hier te staan. Daar geniet ik enorm van. Ik wil de jonge internationals echt meegeven dat ze ervan moeten genieten. Voor je weet is het voorbij. Dat besef ik maar al te goed. Ik probeer heel erg in het moment te leven", aldus de verdediger.

In de groep van België staat iedereen momenteel op drie punten. Woensdag speelt het elftal van Domenico Tedesco zijn laatste groepswedstrijd op het EK. Oekraïne is in Stuttgart de tegenstander.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!