'Manchester United-top woedend op Ten Hag'

'Manchester United-top woedend op Ten Hag na 'bombshell'-interview'

23 juni om 09:32
Laatste update: 24 juni om 08:40

Erik ten Hag heeft zich in de nesten gewerkt bij Manchester United. De clubleiding van de Premier League-grootmacht is woedend dat de Nederlandse manager details deelde over zijn toekomst op Old Trafford, zo beweert The Sun.

De boulevardkrant spreekt van een 'bombshell-interview' bij de NOS. Ten Hag bekende dat United met andere kandidaten had gesproken, maar tot de conclusie was gekomen dat 'ze de beste trainer al hadden'. De top van The Mancunians vloog vervolgens naar Ibiza, waar de ex-coach van Ajax vakantie vierde, om het goede nieuws persoonlijk over te brengen en te discussieren over een contractverlenging.

Sir Jim Ratcliffe, mede-eigenaar van United, is onaangenaam verrast dat dit allemaal naar buiten is gekomen. Hij dacht dat er sprake was een besloten bijeenkomst. Gevolgen voor de toekomst van Ten Hag zal het niet meteen hebben. De 54-jarige Nederlander kan voor drie jaar verlengen. 

Volgens The Sun zit de vork wel iets anders in de steel dan Ten Hag beweerde. Na de teleurstellende achtste plaats in de Premier League, wilde de clubleiding hem wel degelijk ontslaan. De winst van de FA Cup leverde hem echter steun op bij de achterban, waardoor United 'tijd kocht' door een seizoensevaluatie in te lassen. Alleen doordat United vervolgens niet overtuigd was van andere managers of doordat zij zelf bedankten, zoals Thomas Tuchel, stelde Ten Hag alsnog zijn baan veilig.