Ten Hag bevestigt dat United met Tuchel heeft gesproken

Ten Hag bevestigt gesprekken United met andere trainer: 'Mag in Nederland niet'

16 juni om 20:34
Laatste update: 16 juni om 20:43

Erik ten Hag is met Manchester United in gesprek over de verlenging van zijn contract, zo bevestigt de coach zelf bij de NOS. In hetzelfde gesprek laat Ten Hag ook weten dat United sprak met Thomas Tuchel, terwijl de Nederlander nog coach van United was.

"Het was een roerig seizoen", vertelt Ten Hag over zijn jaar bij United. "Ik heb wel een beetje vakantie kunnen vieren. Deze week stond United alleen ineens op de stoep. Dat ze graag met me verder gaan. In elke organisatie is het verstandig dat je evalueert en dat je daar je conclusies uit trekt. Dat heeft Manchester United ook gedaan. De nieuwe leiding heeft daar toen over besloten."

Ten Hag bevestigt echter wel dat United heeft gesproken met de transfervrije Tuchel. "Dat hebben ze inderdaad gezegd en dat is denk ik ook geen geheim. Iedereen heeft dat meegekregen dat ze met meerdere kandidaten gesproken hebben. In Nederland kan zoiets niet en dat mag ook niet eens. Je mag niet zo maar met een andere club gaan praten zo lang er een zittende trainer is. In Engeland is dat anders, maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ze de beste trainer al hadden."

Ook laat Ten Hag weten dat United en hij voornemens zijn om het lopende contract te verlengen. "We hebben goed gesproken en er zijn diverse onderwerpen op tafel geweest. De conclusie is ook dat we gaan zitten om het contract te verlengen. We moeten nog wel tot overeenstemming komen, want dat is niet zo 1,2,3 gedaan. Daar moeten we nog even over praten."