Slowaak fluit laatste groepsduel Oranje op EK

Slowaakse bekende van Ajax, PSV en Feyenoord fluit laatste groepsduel van Oranje

23 juni om 11:17

Ivan Kruzliak moet de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK in goede banen leiden. De Slowaakse scheidsrechter is door de UEFA aangesteld voor het duel van het Nederlands elftal met Oostenrijk.

Voor Kruzliak wordt het zijn tweede optreden dit EK. Eerder had hij de leiding over Schotland - Zwitserland (1-1). De Slowaak deelde toen vijf gele kaarten uit. Het wordt de eerste keer dat hij een interland van Nederland fluit. Landgenoten Branislav Hancko en Jan Pozor zijn de grensrechters, Irfan Peljto uit Bosnië-Herzegovina is vierde official. De Duitse Marco Fritz is de VAR.

Overigens is Kruzliak niet onbekend met Nederlandse clubs. Hij was onder meer de leidsman tijdens het Champions League-duel van Feyenoord met Manchester City in 2017 en de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Lille in 2021. Daarnaast floot hij vorig seizoen de halve finale van AZ tegen West Ham United in de Conference League. In totaal was hij zes keer scheidsrechter bij een duel van de Amsterdammers, vier keer bij PSV, drie keer bij AZ en twee keer bij Feyenoord.

Nederland - Oostenrijk begint dinsdag om 18.00 uur in het Olympiastadion in Berlijn. Oranje heeft momenteel vier punten, net als Frankrijk. Oostenrijk heeft er drie, terwijl Polen nog met lege handen staat.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: