Advocaat vindt Memphis de beste spits van Oranje

Advocaat duidelijk over spitspositie Oranje: 'In potentie is hij de allerbeste'

23 juni om 12:12

Dick Advocaat vindt dat Ronald Koeman geduld moet hebben met Memphis Depay. In Vandaag Inside Oranje vertelt de voormalig bondscoach dat hij nog niet onder de indruk is van de spits, maar dat hij in potentie altijd de beste is voor Oranje.

"Het was niet geweldig tegen Frankrijk", vertelt de voormalig bondscoach over het spel van Memphis. "Je moet ook op die bank zitten om te bepalen of je Memphis wilt wisselen. Hij is natuurlijk in potentie de beste spits. Hij heeft het in het verleden natuurlijk geweldig gedaan, waarom kan dat niet per wedstrijd groeien. Ik vond hem tegen Frankrijk ook niet goed, maar ook bij hem kan het alleen maar beter."

Memphis kreeg na de wedstrijd tegen Frankrijk een hoop kritiek van fans en critici. Aad de Mos zou er bijvoorbeeld wel voor kiezen om de spits op de bank te zetten vanwege zijn mindere vorm. "Hij is aan vervanging toe. Je kan blijven wachten totdat Memphis zijn vorm hervindt, maar het EK duurt niet eeuwig, hè?" Memphis maakte zijn laatste doelpunt begin deze maand in de oefenwedstrijd tegen Canada.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: