De Mos vindt Memphis rijp voor een plek op de bank

De Mos voorziet Koeman van advies: 'Het EK duurt niet eeuwig, hè?'

23 juni om 08:06
Laatste update: 23 juni om 10:54

Aad de Mos vindt dat bondscoach Ronald Koeman moet besluiten om Memphis Depay op de bank te zetten. Laatstgenoemde weet op het EK in Duitsland niet te overtuigen en krijgt veel kritiek te verwerken.

"Hij is aan vervanging toe", vertelt De Mos in gesprek met NU.nl. "Je kan blijven wachten totdat Memphis zijn vorm hervindt, maar het EK duurt niet eeuwig, hè?"

Memphis heeft in het afgelopen seizoen veel te maken gekregen met blessures. De Mos ziet dat de aanvalsleider van Oranje het op fysiek vlak zwaar heeft. "Geloof me: dat ga je op zo'n eindtoernooi voelen. Je speelt om de paar dagen, in een moordend tempo", aldus de oud-trainer van Ajax en PSV.

De vraag voor veel mensen is of Koeman gaat ingrijpen door de tegenvallende prestaties van Memphis, die door de bondscoach meermaals genoemd is als een belangrijke speler voor zijn ploeg. "Maar je bent bondscoach om beslissingen te nemen", reageert De Mos stellig. "Als iemand aantoonbaar niet levert, moet je ingrijpen. Als bondscoach wil je toch geloofwaardig blijven richting je spelers? Ook op de afgelopen twee toernooien liet Memphis het niet zien."

De Mos is van mening dat Ajax-spits Brian Brobbey een kans moet krijgen bij Oranje. "Memphis zegt telkens dat hij op een eiland staat. Als iemand daar goed mee uit de voeten kan, is het Brobbey", legt de oud-voetballer uit. "En zet Donyell Malen erbij op rechts. Dan heb je een uitstekende aanval."

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: