Franke redt Vitesse mogelijk van afgrond

De Gelderlander: hoop in Arnhem, 'ultieme' Vitesse-redder wil miljoenen investeren

23 juni om 17:05
Laatste update: 23 juni om 17:14

Vitesse zet voor de nieuwe eigenaar in op de Nederlandse investeerder Guus Franke. Dat meldt De Gelderlander zondagmiddag. Franke, woonachtig in Zwitserland, is volgens ingewijden bereid om de club over te nemen, om er vervolgens miljoenen in te steken. 

Franke, een ondernemer van beroep, wordt gezien als de 'ultieme' redder van Vitesse, dat op het punt staat om om te vallen. De KNVB dreigt om maandag de proflicentie van de Arnhemmers in te trekken. Dat vanwege de waslijst aan financiële eisen waaraan niet wordt voldaan. Met de investering van Franke moeten al die problemen binnenkort verleden tijd zijn. 

Franke is de eigenaar van de investeringsmaatschappij Axiom Partners, dat wereldwijd werkt, maar gezeteld is in het Zwiterse Cham. Daar woont hij al jaren. Franke wil Vitesse nu 'van het infuus afhalen en weer tot leven wekken', zo tekent De Gelderlander op. Om dat te bewerkstelligen is een miljoeninvestering nodig. Die investering moet eerst de grote tekorten voor de komende jaren afdekken. 

Franke is over het exacte tekort nog in gesprek met Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan, de crisismanager van eerstedivisionist Vitesse. Er ligt ook nog een gigantische schuld bij de Arnhemse club. Die bedraagt in totaal 18,9 miljoen euro. Het gros daarvan staat uit bij Coley Parry, die met Franke in gesprek zal moeten gaan over de schuldvermindering. 

Mocht Vitesse erin slagen om de financiële zaken af te ronden, dan moet Franke eerst nog langs Zeist.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: