Farioli houdt niet van scouten van Zuid-Amerikanen

Ajax-coach Farioli geen fan van scouten in Zuid-Amerika: 'Kan ze niet inschatten'

23 juni om 17:35
Laatste update: 23 juni om 21:27

Francesco Farioli vindt het moeilijk om Zuid-Amerikaanse spelers te scouten. Dat heeft de trainer van Ajax verteld aan Hans van der Zee. Hij is bij de Amsterdamse club in dienst als scout, en plukte al de nodige parels weg uit het continent. 

Van der Zee haalde als scout van Ajax onder anderen Antony en Lisandro Martínez. De Braziliaanse aanvaller en Argentijnse verdediger trokken enkele jaren later voor gigantische bedragen naar de Premier League. Waar Van der Zee gecharmeerd is van het spotten van Zuid-Amerikaans talent, geldt dat niet voor Farioli. "Toevallig zei onze nieuwe trainer (Francesco Farioli, red.) afgelopen week tegen me dat hij Zuid-Amerikanen niet kan scouten", onthult Van der Zee bij NOS Langs de Lijn.

"Hij zei dat hij niet kan inschatten hoe ze het in Europa gaan doen", vervolgt de scout, die daar juist een grote uitdaging in ziet. "De grote kunst is om dat wel te doen. Het kan natuurlijk geweldige dingen opleveren, want de prijs is over het algemeen vrij goed in verhouding met Europa. In Zuid-Amerika kan je nog parels halen."

Het is niet duidelijk of Ajax momenteel Zuid-Amerikaanse spelers op het oog heeft. Wie volgens diverse media wél begeerd worden door de Amsterdammers, zijn Pablo Rosario en Wout Weghorst. Eerstgenoemde zou al dichtbij een transfer naar de Johan Cruijff ArenA zijn. 

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: