Van’t Schip pleit voor positiewisseling Memphis

Van’t Schip pleit voor positiewisseling Memphis: 'Geen dragende speler'

23 juni om 20:53
Laatste update: 23 juni om 21:37

John van ’t Schip denkt dat Memphis Depay niet de juiste spits is voor het Nederlands elftal. De voormalig inter-trainer van Ajax zou hem eerder op tien gebruiken. 

"Hij heeft geen constant seizoen gehad bij Atletico. Hij had blessures en heeft amper hele wedstrijden gespeeld", begint Van ’t Schip over Memphis bij de NOS-talkshow Studio Fussball. "En nu verwacht iedereen dat hij het elftal gaat dragen. Hij is nooit een dragende speler geweest, het is een momentenvoetballer."

De oud-voetballer van onder andere Ajax zou de aanvaller daarom op een andere positie zetten. "Hij laat zich in de spits te veel verrassen en weet niet altijd wat hij moet doen. Ik denk dat je hem er beter omheen kan gebruiken, op tien."

Aan de talkshowtafel wordt er ook geluisterd naar de kritiek die Wayne Rooney op Memphis had. "Hij zet helemaal geen druk. Alleen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi mogen er zo bijlopen. Memphis is niet groot genoeg om dat te doen", zei de Engelse oud-prof over de spits.

Pierre van Hooijdonk is het niet helemaal eens met Rooney. "In het hedendaagse voetbal moet iedereen zijn portie arbeid leveren. Dat Rooney naar Memphis wijst met het drukzetten vind ik te makkelijk. Het ligt ook aan de rest van het team."

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: