Zirkzee maakt indruk op training van Oranje

Reserve imponeert op Oranje-training, Van Hooijdonk wil kans: 'Is topniveau'

23 juni om 21:20
Laatste update: 24 juni om 08:49

Jeroen Stekelenburg heeft opgemerkt dat Joshua Zirkzee sinds zijn komst richting het trainingskamp van Oranje grote indruk maakt. De NOS-verslaggever verwacht echter niet dat de spits van Bologna op korte termijn op speelminuten kan rekenen, iets wat volgens Pierre van Hooijdonk wél moet gebeuren. 

Memphis Depay, de eerste spits van bondscoach Ronald Koeman, maakte tegen zowel Polen als Frankrijk geen onuitwisbare indruk. De roep om de naam van Zirkzee wordt in voetbalminnend Nederland dan ook steeds groter. De aanvaller klopt in ieder geval op de deur, aldus Stekelenburg, die zondagavond wordt ingebeld bij Studio Fusball. 

"Dat zijn verhalen die ik ook hoor", vertelt de journalist. "Ik spreek weleens die iemand die dan een hele training heeft gezien. Uit de groep zelf hoor je inderdaad, en ik denk dat een basisplaats ver weg is, maar dat hij écht indruk maakt op de training."

Als het aan Pierre van Hooijdonk ligt, stelt Koeman Zirkzee zo snel mogelijk op. Het feit dat hij nog geen enkele interland speelde, is volgens de NOS-analist een slecht argument. "Ligt dat aan Zirkzee, of aan de bondscoach? Het is een van de grootste talenten van de Serie A. Hij gaat zometeen waarschijnlijk naar AC Milan. Voor mij is het zo klaar als een klontje. Deze jongen gaat op zeker de allereerste interland na het toernooi in de basis beginnen. Het is kwalitatief gewoon echt topniveau."

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: