McKennie fileert Copa América en is jaloers op EK

EK in Duitsland zorgt voor jaloezie op Copa América: 'Hier is helemaal geen sfeer'

23 juni om 22:20
Laatste update: 23 juni om 22:31

Juventus-speler Weston McKennie bekritiseert de velden en het gebrek aan sfeer op zijn continent. Terwijl zijn ploeggenoten actief zijn op het EK in Duitsland, speelt hij met de Verenigde Staten op de Copa América.

Eerder bekritiseerden onder anderen de Argentijnse doelman Emiliano Martinez en bondscoach Lionel Scaloni de conditie van de velden in Amerika. McKennie deelt deze mening volledig. "Het is heel frustrerend, zeker als speler. Het gras breekt bij elke stap die je zet", vertelt de middenvelder op een persmoment.

De Copa América vindt plaats in stadions die ook voor andere sporten worden gebruikt. Daarnaast hebben veel stadions in Amerika kunstgras. Voor het toernooi is er overal echt gras aangelegd.

Maar het gras is niet McKennie's enige bron van frustratie. Hij is erg jaloers op de sfeer die er heerst op het Europees kampioenschap. "Zij spelen allemaal op prachtige velden, fantastisch gras, in echte voetbalstadions. Je ziet de kwaliteit van het voetbal. Hier is eigenlijk helemaal geen sfeer."

Voor de Verenigde Staten start het toernooi vannacht met een wedstrijd tegen Bolivia. Daarnaast bevinden de Amerikanen zich in een groep met Uruguay en Panama.