'Edson Álvarez niet meer in actie op Copa América'

'Zeldzame blessure Álvarez: ex-Ajacied niet meer in actie op Copa América'

24 juni om 09:55

Edson Álvarez komt tijdens de Copa América niet meer in actie voor Mexico. Dat heeft onderzoek uitgewezen, nadat de ex-Ajacied zaterdag een blessure opliep in de eerste wedstrijd tegen Jamaica, melden meerdere media.

Álvarez greep na een halfuur plots naar zijn hamstring en ging naar de grond. De middenvelder van West Ham United moest in tranen het veld verlaten. Nu blijkt dat de Copa América al voorbij is voor de aanvoerder van Mexico. Record spreekt van een klap voor El Trí. Volgens Fabrizio Romano lijkt de blessure van Álvarez desondanks niet al te ernstig, waardoor zijn club West Ham United opgelucht kan ademhalen.

Álvarez is een vaste waarde in het Mexicaanse elftal, dat zonder hem een 1-0 zege wist te boeken. Opvallend genoeg is de middenvelder zelden geblesseerd. Sinds 2019 miste hij slechts drie wedstrijden vanwege een blessure, zocht Record uit. Eén bij Club América, één bij Ajax en één bij het nationale team.

Een jaar geleden maakte Álvarez de overstap van Ajax naar West Ham, dat 38 miljoen euro betaalde. In Londen groeide hij meteen uit tot een gewaardeerde kracht. Volgens Fabrizio Romano heeft hij zelfs interesse gewekt van Manchester United-manager Erik ten Hag, die hem nog kent van hun gezamenlijke tijd in Amsterdam.