Zirkzee ontbreekt op training wegens ziekte

Slecht nieuws voor Koeman: Oranje-spits slaat training over wegens ziekte

24 juni om 11:52
Laatste update: 24 juni om 11:56

Joshua Zirkzee heeft maandagochtend de training van het Nederlands elftal overgeslagen, zo meldt de KNVB aan de NOSDe 23-jarige spits van Bologna zou 'ziekjes' zijn. Daardoor is het onzeker of hij beschikbaar zal zijn voor de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk dinsdagavond. 

Het is nog niet duidelijk of Zirkzee mee af zal reizen naar Berlijn, waar Oranje dinsdag speelt tegen Oostenrijk. Afgelopen week werd de roep vanuit de media om Zirkzee in de spits groter en groter. Vooral omdat eerste spits Memphis Depay flink teleurstelde tegen Frankrijk. Volgens verschillende media doet Zirkzee het uitstekend op de trainingen en verdient hij een kans in Oranje

Zirkzee werd kort voor het EK tóch opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman, mede vanwege pijntjes bij Ajax-spits Brian Brobbey. Zirkzee beleefde een uitstekend seizoen in de Serie A en werd uitgeroepen tot grootste talent van de competitie. Hij scoorde elf doelpunten en gaf vier assists in 34 competitiewedstrijden. 

Koeman zal naar verluidt later vandaag beslissen of hij Zirkzee mee laat afreizen naar Berlijn. Volgens de NOS is de rest van de selectie wel fit. De aftrap van Nederland - Oostenrijk is dinsdagavond om 18.00 uur. Oranje heeft genoeg aan een punt voor minimaal een tweede plek in de poule.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!