'Nationale Memphis-discussie, tijd voor Wout?'

Weghorst doet denken aan Huntelaar, Duitse fan houdt van Van Dijk

24 juni om 12:25

Het Nederlands elftal telt af naar de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk op het EK. Daags voor de clash in Berlijn werkt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman onder meer de afsluitende training af. Dit schrijven de Nederlandse media over de dag van Oranje.

Zirkzee ziek, andere 25 spelers trainen wel
Joshua Zirkzee mist voor de tweede dag op rij de training van Nederland. De spits, die op het laatste moment bij de selectie werd gehaald, is ziek. Later op maandag moet duidelijk worden of Zirkzee meereist naar Berlijn. De andere 25 veldspelers zijn allemaal fit, waardoor Oranje klaar lijkt voor de krachtmeting met Oostenrijk. Maandagavond geeft Koeman nog een persconferentie, dan zal hij dat zelf kunnen bevestigen.

'Tijd voor Wout?' en 'Nationale Memphis-discussie'
Wout Weghorst komt voor zijn gevoel steeds dichter bij een basisplaats in Oranje. De pinchhitter houdt de gemoederen bezig. 'Tijd voor Wout?', kopt het Algemeen Dagblad. 'Na twee EK-duels zwelt de discussie aan over de spitspositie in Oranje. Wie moet er morgen spelen in de beslissende poulewedstrijd tegen Oostenrijk? De eerste en tweede spits zijn nu Memphis Depay en Wout Weghorst', schrijft de krant.

De uitspraken van Weghorst, doen het AD aan twee andere oud-spitsen denken. 'Natuurlijk praat hij vandaag als zichzelf. Maar sluit je ogen een paar tellen en het is alsof je weer Klaas-Jan Huntelaar hoort. Of Ruud van Nistelrooij. Die twee konden dat vroeger ook bij Oranje of in de setting van een club: met een diepe zelfovertuiging uitdragen dat als zíj in de punt van de aanval spelen, het allemaal goed komt.'

De Telegraaf vliegt het verhaal iets anders aan. 'Nationale discussie over Depay', stelt die krant vast. De kans dat Memphis gepasseerd wordt, lijkt klein. 'Waar het krediet van de spits bij een groot deel van de Oranje-fans op is, daar lijkt bondscoach Ronald Koeman vertrouwen in hem te houden.'

Oranje-spelers maken tijd voor de fans
Op zondag kwamen ook de fans van Oranje aan hun trekken. Onder meer Virgil van Dijk, Memphis Depay en Koeman maakten tijd voor handtekeningen en foto's. De aanvoerder bleek ook bij de Deutse jeugd populair. "Ik hou van jou", wordt een Duits jongetje geciteerd door de NOS. "Ik speel met jou op FIFA. Je bent de beste centrale verdediger." Dat compliment heeft Van Dijk mooi op zak.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!