'Heitinga grijpt naast klus als hoofdcoach in Denemarken'

'Heitinga legt het bij de finish af en grijpt naast klus als hoofdtrainer'

24 juni om 13:42

John Heitinga had bijna zijn eerste klus als hoofdtrainer te pakken sinds zijn vertrek bij Ajax. De voormalig verdediger was één van de twee topkandidaten bij FC Nordsjaelland. De Deense club kiest echter voor Jens Fønsskov Olsen, meldt Tipsbladet.

In het kielzog van manager David Moyes vertrok Heitinga onlangs bij West Ham United, waar hij als assistent werkzaam was. De 87-voudig international verscheen op de radar van Nordsjaelland, dat een opvolger zoekt voor de naar Norwich City FC vertrokken Johannes Thorup. Heitinga voerde meerdere gesprekken met de Deense club, maar werd 'op de finishlijn verslagen' door Fønsskov Olsen, stelt Tipsbladet.

'Heitinga werd dit weekend in Farum geïnterviewd om de baan te scoren, maar hij is ingehaald door Fønsskov Olsen, die de clubleiding overtuigde in de interviews', schrijft het Deense voetbaltijdschrift. Zodoende zoekt Nordsjaelland de opvolger van Thorup in de eigen gelederen. Fønsskov Olsen was al als assistent werkzaam bij de club.

Heitinga kwam in  januari 2023 voor de groep te staan bij Ajax, na het vertrek van Alfred Schreuder. Na een halfjaar besloten de Amsterdammers niet met hem verder te gaan.