Van Nistelrooij gaat in op aanbieding van Man United

'Van Nistelrooij vindt nieuwe uitdaging: ex-spits keert terug op oude nest'

24 juni om 14:19
Laatste update: 24 juni om 15:25

Ruud van Nistelrooij en Manchester United zijn in verregaande gesprekken over een terugkeer van de coach. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Van Nistelrooij zou dan in de staf van Erik ten Hag plaatsnemen. 

De oud-spits van United zou dan als assistent van Ten Hag aan de slag gaan. Beide partijen zijn enthousiast over een samenwerking en dus is de bedoeling dat spoedig een langdurig contract wordt getekend. Het is de eerste keer dat Van Nistelrooij wordt gepolst voor een terugkeer bij Manchester United. De oud-trainer van PSV was van 2001 tot 2006 actief als spits van de club onder het bewind van Alex Ferguson.

Van Nistelrooij voerde na zijn vertrek bij PSV al gesprekken met meerdere clubs over een baan als hoofdtrainer. Onder andere Burnley en Club Brugge waren concreet, maar de club en trainer kwamen er niet uit. Ook clubs in Duitsland en Spanje zouden volgens het AD geïnformeerd hebben naar Van Nistelrooij. 

Ten Hag bevestigde zelf onlangs dat hij aan zal blijven als trainer van Manchester United. De Nederlander is zelfs in gesprek om zijn contract bij de club te verlengen. Ten Hag bevestigde ook dat United sprak met mogelijke vervangers voor hem zoals Thomas Tuchel. Uit die gesprekken kwam echter niets.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!