Jorthy Mokio officieel speler van Ajax

Update: Ajax maakt transfer bekend, Belgisch toptalent tekent in Amsterdam

24 juni om 17:30
Laatste update: 24 juni om 17:42

Het zestienjarige toptalent Jorthy Mokio is officieel speler van Ajax, aldus De Telegraaf, dat over een foto van het presentatiemoment beschikt. De Belgische verdediger, die op het laatste moment ook nog naar Bayern München kon, is door de Amsterdamse club de 'route Alderweireld en Vertonghen' voorgeschoteld.  

Mokio stond er bij diverse topclubs in Europa heel goed op. Onder meer Bayern München, FC Barcelona en ook PSV was in de race voor de linker centrale verdediger, die ondanks zijn jonge leeftijd al speelde in de hoofdmacht van KAA Gent. 

De Duitsers meldde zich op het allerlaatste moment, aldus De Telegraaf. Mokio had zijn jawoord al aan Ajax gegeven, toen de Amsterdammers een last minute-overval van Der Rekordmeister vreesden. De jonge Belg bezweek niet voor het aanbod van Bayern, en tekende even later in bijzijn van zijn familie en zaakwaarnemer Niels De Jonck voor drie jaar in Amsterdam. 

Tijdens de gesprekken die de clubleiding van Ajax voerde met de speler van België O17, is hem de 'route Alderweireld en Vertonghen' voorgeschoteld. Zij doorliepen beide de jeugdopleiding van de Amsterdammers, alvorens ze doorbraken en vertrokken naar de Premier League. Mokio zal binnenkort meetrainen met het eerste elftal, maar gaat aanvankelijk zijn wedstrijden voor Jong Ajax spelen.

Update: de transfer van Mokio naar Ajax is een feit. De club heeft zijn komst maandagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen.