Koeman verklapt basisplek Memphis tegen Oostenrijk

Koeman verklapt basisplek tegen Oostenrijk: 'Ik twijfel totaal niet aan hem'

24 juni om 19:52
Laatste update: 24 juni om 20:01

Memphis Depay start dinsdagavond tegen Oostenrijk. Bondscoach Ronald Koeman geeft daags voor het laatste groepsduel aan dat hij niet heeft overwogen zijn aanvalsleider op de bank te laten starten.

Tegen Polen oogde Memphis ongelukkig, afgelopen vrijdag tegen Frankrijk maakte de spits geen goede beurt. Van de 'nationale discussie' over de spitsenkwestie heeft Koeman weinig meegekregen, zo zegt hij maandag op de persconferentie. "Ik twijfel totaal niet aan hem", stelt de keuzeheer, die verklapt dat Memphis in de basis staat tegen Oostenrijk.

"Natuurlijk kan en moet het beter, maar er zit ook een verleden bij van wedstrijdritme. Memphis zal net als wij allemaal in het toernooi moeten groeien." De basisplek van Memphis betekent dat Wout Weghorst in elk geval op de bank zit. Naar verwachting nemen ook Brian Brobbey en Joshua Zirkzee daar plaats. Van laatstgenoemde is nog onbekend of hij dinsdag wedstrijdfit is. Maandag kampt Zirkzee met ziekteverschijnselen.

Koeman hoopt dat Memphis naarmate het toernooi vordert, beter in vorm raakt. "Ik denk dat hij zeer zeker een speler is die zelfkritisch is. Hij was niet tevreden over zijn wedstrijd. Hij vindt dat het beter moet en kan. Maar hij heeft wel een verleden qua blessures. Ik had ook niet verwacht dat hij al meteen in zijn topvorm zou steken voor het EK. Maar dat het beter moet, is wel duidelijk."

Het Nederlands elftal trapt dinsdag om 18.00 uur af tegen Oostenrijk. Een gelijkspel is genoeg om als tweede in Groep D door te gaan.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!