Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk

Vermoedelijke XI Oranje: Koeman voert één wissel door in laatste groepsduel

25 juni om 06:00
Laatste update: 25 juni om 06:00

Het Nederlands elftal sluit de groepsfase van het EK dinsdagavond af tegen Oostenrijk. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om minimaal tweede te eindigen in Groep D. Naar verwachting wijzigt bondscoach Ronald Koeman zijn elftal op één positie.

Afgelopen vrijdag speelde Oranje doelpuntloos gelijk tegen Frankrijk. In dat duel nam Joey Veerman plaats op de bank. De middenvelder van PSV keert tegen Oostenrijk terug bij de eerste elf. Zijn basisplaats gaat ten koste van Jeremie Frimpong. Tijjani Reijnders, die tegen Les Bleus een van de twee controleurs was, schuift door naar 'tien'.

De stoelendans op het middenveld betekent dat er daar geen plek is voor Xavi Simons. De spelmaker, die vrijdag even de held van Oranje was met zijn doelpunt, verhuist weer naar de rechterflank. Daar kwam Frimpong met Denzel Dumfries niet goed uit de verf. Aan die zijkant herstelt Koeman het koppeltje Dumfries - Simons in ere.

Achterin blijft Oranje ongewijzigd. Stefan de Vrij, die aanschoof op de voorbeschouwende persconferentie, vormt dus het centrum met aanvoerder Virgil van Dijk. Nathan Aké is de linksback.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Oostenrijk: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!