Derksen meldt dat Dumfries een pijntje heeft

Derksen komt met opvallende Oranje-claim: 'Heb gehoord dat hij een pijntje heeft'

24 juni om 23:45

Johan Derksen heeft bij Vandaag Inside Oranje een opvallende claim over Denzel Dumfries. De verdediger van het Nederlands elftal zit volgens de analist met 'een pijntje' en hij kent ook al zijn vervanger.

"Ik hoorde dat Dumfries een pijntje heeft. Dan zou Lutsharel Geertruida erin komen", vertelt Derksen terloops als het gaat over Oranje. Ook vertelt de analist dat hij zelf nog minimaal een wissel door zou voeren bij het Nederlands elftal. "Ik zou spelen met Donyell Malen op rechts. Je kan Memphis Depay ook een keer vervangen, want ik zie ook morgen niet in dat hij beter gaat spelen. Hij heeft de vorm niet."

Bargast Bram van Polen is het over Memphis in ieder geval niet eens met Dersken. "Die zou ik altijd laten staan, dat is in potentie één van je beste spelers. Ik zie ook niet echt andere opties als ik eerlijk ben. Het is ook goed dat Ronald Koeman gelijk uitsluitsel geeft door te zeggen dat hij blijft staan."

René van der Gijp sluit zich aan bij de mening van Van Polen, maar hij zou wel een andere wissel doorvoeren. "Dan moet je lekker met Memphis in de spits spelen en hopen dat hij er één of twee maakt. Dan komt hij er lekker doorheen. Ik zou wel Xavi Simons een keertje rust geven en dan zet je Joey Veerman erin. Koeman denkt dat je zonder Memphis niet eens aan de finale hoeft te denken."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!