Van Dijk verwacht 'energiek' Oostenrijk tegen Oranje

Van Dijk wil 'gewoon' winnen van Oostenrijk: 'Maar beter dan écht alles of niets'

25 juni om 07:49
Laatste update: 25 juni om 07:51

Virgil van Dijk heeft het volste vertrouwen in het Nederlands elftal. Dinsdagavond is Oostenrijk de laatste tegenstander in Groep D van het EK. Oranje is al geplaatst voor de achtste finales, maar het resultaat tegen een 'energiek' Oostenrijk heeft wel invloed op de komende tegenstander(s) in het toernooi.

"Er wacht ons een zware pot", begint Van Dijk tegen de NOS. "Maar wij hebben een plan. We willen elke wedstrijd die we spelen winnen."

Ondanks de instelling van Oranje, heeft de ploeg van Ronald Koeman aan een punt genoeg om Oostenrijk onder zich te houden. "Natuurlijk is dat een voordeel. Het is beter dan dat je een wedstrijd in moet gaan, waarin het echt alles of niets is. Al weet je dat je tegen Oostenrijk klaar moet zijn. Hoe zij op dit moment spelen, het vertrouwen dat ze hebben, de energie die ze in hun wedstrijden en het drukzetten leggen. Daar moet je klaar voor zijn. Ik verwacht dat het een heel intense wedstrijd zal worden", zegt Van Dijk.

Toch heeft de aanvoerder vertrouwen in een goede afloop voor Oranje. "Wij hebben ook kwaliteiten in de selectie, die hen kunnen afstraffen. Hopelijk gaan we dat doen. De spirit is heel goed, dat is nooit een issue. Iedereen zit er goed in en heeft vertrouwen in elkaar."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!